TAŞIMA SUYLA DEĞİRMEN DÖNMEZ
Muhittin Erden
erden.m@gmail.com

TAŞIMA SUYLA DEĞİRMEN DÖNMEZ

Partiler, ilçe başkanlarını seçerken mahallelerde aldıkları oy oranlarına göre delege sayılarını belirlerler. Yani partinin mahallede aldığı oy oranına göre belirlenen delegeler, ilçe başkanlığı seçiminde söz sahibi olur.

03 Eylül 2026 Perşembe 14:23 makaleler

Önce olay çıkartıldı. Direniş oyunları oynandı. Mağdur kılığına girildi. Sözde muhalif medyanın desteği sağlandı. Küçük sol partiler, sendikalar ve bir takım STK’lardan destek alındı. Sonuç olarak taşınma kararı çıktı.

Yeni ev bulundu. Evin eşyaları eski evden götürüldü. Hatta söylentilere göre araçlar bile götürüldü. Atamızın portreleri bile götürüldü. Evet tahmin ettiniz. Yeni Parti’den söz ediyorum.

İl ve ilçelerde CHP merkezleri tahrip edildi. Kullanılabilecek eşyalar taşındı. Siyasi çıkar peşinde herkes Yeni Parti’ye geçti. Hiçbir görevi olmayan bile gelecek iktidardan nasibini alacaktı.

Yetinmediler. CHP üyelerini tek tek arayıp, istifa çağrısında bulundular. Algı yönetimiyle şaşkın durumda olan parti üyeleri istifa edip, yeni adresin yolunu tuttular.

Şimdi bana söyleyin:

“Eşyaları götürmedik” deyin.

“Üyelerinizi arayıp istifaya zorlamadık.” deyin.

İftira deyin.

Sizin yaptığınız iktidar hesaplarını, herkes yapıyor. İktidar da yapıyor. Dış odaklar da yapıyor. Biz de analiz ediyoruz.

Öyle eşya taşıyarak, üye taşıyarak, diğer partilerin üyelerini meydana taşıyarak parti olunmaz. İktidar hiç olunmaz.

Bir daha söylüyorum. Geri döneceğiz kandırmacası yapmayın. İktidar olan geri dönmez. Olamayan geri döner.

CHP’ye şirin gözüküp ardından başka hesaplar yapmayın. Trollerinize arka kapıdan talimat vermeyin.

Taşıma eşya ve üye ile nereye kadar gideceksiniz.


Diğer köşe yazıları

ÜYELERLE SEÇİM

Partiler, ilçe başkanlarını seçerken mahallelerde aldıkları oy oranlarına göre delege sayılarını belirlerler. Yani partinin mahallede aldığı oy oranına göre belirlenen delegeler, ilçe başkanlığı seçiminde söz sahibi olur.

18 Ekim 2026 Pazar 15:13 makaleler

CHP DÜŞMANLIĞININ SONUÇLARI

CHP düşmanlığının tarihsel gelişimini anlattık. CHP, var olmanın dayanılmaz ağırlığını yaşamaya devam ediyor. Nedenler, gerekçeler ve düşmanlaşmayla ilgili diğer notları bu yazıda toplamaya çalıştım. Fakat bitmez. Düşmanlık bitmez. Yazmak bitmez.

12 Ekim 2026 Pazartesi 22:00 makaleler

CHP DÜŞMANLIĞININ TARİHİ '8' DEĞİŞİMCİLER

CHP, Özgür Özel başkanlığında 2024 yerel seçimlerine girdi. CHP seçimlerde %37,77 oy oranı ve 17.391.548 oy olarak birinci parti çıktı. Büyükşehirlerin tamamına yakını kazanılmıştı. Fakat önemli bir ayrıntıdan bahsedeceğim.

08 Ekim 2026 Perşembe 20:25 makaleler

CHP DÜŞMANLIĞININ TARİHİ (7) CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ DÖNEMİ

Referandumun ardından Recep Tayyip Erdoğan tekrar AKP Genel Başkanlığına seçildi. Askerî mahkemeler kapatıldı. HSYK kaldırılarak yerine atama ile HSK kuruldu ve yargıya atama müdahalesi yapılmış oldu. Seçim ittifakı kurulabilmesini sağlayan yasa çıkarıldı.

05 Ekim 2026 Pazartesi 20:12 makaleler

CHP DÜŞMANLIĞININ TARİHİ (6) AKP İKTİDARI İLE PARLAMENTER SİSTEM SÜRECİ

2002 seçimleri, Türkiye siyaset tarihinin değiştiği bir seçim olarak kabul edilir. Milli Görüş'ün temsilcilerinin başında Erdoğan ile arkadaşlarının bulunduğu; merkez sağın temsilcileri, bazı akademisyenler ve teknokratlar tarafından AKP kuruldu.

01 Ekim 2026 Perşembe 20:43 makaleler