Vatan Partisi ve TGB Şirinyer NATO Karargahı Önünden Seslendi

Vatan Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) NATO'dan çıkalım kampanyasına başladı. Kampanya dahilinde Vatan Partisi İzmir İl Başkanlığı ve TGB, İzmir'in Şirinyer ilçesindeki NATO karargahı önünde basın açıklaması yaptı.

buca siyaset
Vatan Partisi ve TGB Şirinyer NATO Karargahı Önünden Seslendi

Vatan Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) NATO’dan çıkalım kampanyasına başladı. Kampanya dahilinde Vatan Partisi İzmir İl Başkanlığı ve TGB, İzmir’in Şirinyer ilçesindeki NATO karargahı önünde basın açıklaması yaptı. 

Açıklamayı Vatan Partisi adına İzmir İl Başkanı Çağdaş Cengiz, Türkiye Gençlik Birliği adına da Genel Sekreter Berke Mustafa Berkil yaptı. Her iki açıklamada da Türkiye’nin ekonomik çıkmazdan çıkmasındaki ve güvenliğinin sağlanmasındaki tek yolun NATO’dan çıkmak olduğu vurgusu vardı.

‘PKK, FETÖ, DEAŞ HEPSİ NATO’NUN ÇOCUĞU’

Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Çağdaş Cengiz açıklamaya “Sesimiz yanı başımızdaki bu çıban başından, Şirinyer NATO Üssünden duyulmasın sadece. Sesimiz denizin öte yanında Yunanistan’daki ABD-NATO üslerine kadar gitsin! Hatta bu sesi okyanus ötesinden ABD’den de duysunlar” vurgularıyla başladı.

Cengiz NATO’nun baş tehdit olduğunu söyleyerek, “PKK'ya on binlerce tır silah verdi, vermeye de devam ediyor. Güneyimizde sözde Kürdistan adı altında bir PKK devleti kurmaya çalışıyor. . Canlı bomba saldırıları, terör eylemleri yaptı. İzmirlinin hafızasında o saldırılar taze. Fethi Sekin, Fırat Çakıroğlu o saldırılarda şehit düştü. PKK, FETÖ, DEAŞ... Hepsi NATO'nun çocuğu. Yunanistan'ı koca bir ABD üssüne çevirdi, namluları Türkiye'ye doğrultuyor. Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi işgal tatbikatları yapıyor” dedi.

NATO’dan çıkan Türkiye’nin ekonomik anlamda önünün açılacağını söyleyen Cengiz, “Komşularımıza güven verelim, ucuz yakıta kavuşalım. NATO'nun mazotu, benzini, doğal gazı yok! Ama komşularımızın var. Çarşı-pazar ucuzlasın. Sanayicimiz, çiftçimiz rahat nefes alsın! Ekonomimiz şahlansın! Dolar saltanatına son verelim, Üretim Devrimi'ni başaralım. Gümrüklerimizi yeniden yükseltip, yerli üreticimizi koruyalım” dedi.


‘NATO'NUN İÇİNDE KALARAK, TÜRKİYE'Yİ SAVUNMA OLANAĞI YOKTUR’

Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Çağdaş Cengiz, “ABD ve NATO, Türkiye'ye yönelen bütün tehditlerin kaynağıdır. AK Parti hükümeti, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğinin yolunu açarak vahim bir yanlış yapmıştır. NATO'nun büyümesi, düşmanın büyümesidir. NATO'nun içinde kalarak, Türkiye'yi savunma olanağı yoktur. NATO bugün kaybeden taraftır. Doğu'ya genişleyen NATO, mezarına giden NATO'dur. Türkiye'yi NATO'ya zincirlemek en büyük kötülüktür.  Türkiye'nin ABD ve NATO'dan korkmayan bir hükümete ihtiyacı var. Vatan Partisi'nin merkezinde yer alacağı Üreticilerin Millî Hükümeti, Türkiye'yi NATO'dan çıkaracak” AK Parti hükümetinin İsveç ve Finladiya’nın NATO üyeliği yolunu açmasını hatalı bir karar olarak değerlendirdi. 

‘NATO’DA TÜRK GENÇLİĞİ YOK Z KUŞAĞI VAR’

TGB adına açıklama yapan TGB Genel Sekreteri Berke Mustafa Berkil, “NATO’da, Pentagon’da, ABD Senatosu’nda, Amerikan düşünce merkezlerinde Türk gençliğine biçtikleri rol hükümeti devirip Türkiye’yi tekrardan Atlantik prangalarına vurmak. O görevleri reddediyoruz. NATO’da Türk gençliği yok Z kuşağı var. Türkiye’ye, Türk gençliğine eşcinselliği dayatan, yabancılaşmayı dayatan, çürümeyi dayatan NATO’dur. NATO’nun 2022 Stratejik Konsept belgesini açın bakın şunu görürsünüz: Değerlerimizin bir yansıması olarak toplumsal cinsiyet eşitliğini ilerletmeye devam edeceğiz. İşte bu yüzden NATO’da çıkalım geleceğimizi koruyalım diyoruz. Milli kültürümüzün, milli değerlerimizin düşmanı NATO’dur” diyerek NATO’nun Türk gençliğine biçtiği görevleri reddettiğini söyledi.

Berkil, NATO’nun Türkiye düşmanı olduğunu söyleyerek, “NATO alenen, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini yıkacağını ilan ediyor. Ancak Türk Hükümeti NATO’yla pazarlık masalarına oturuyor. Çok net ifade edelim! NATO’ya boyun eğen hükümetler, Türkiye’yi yönetemez. NATO’ya boyun eğmeyeceğiz. Türk gençliği olarak NATO’ya boyun eğmeyen tavrı iktidarda görmek istiyoruz.  NATO zincirini kıracağız, başı dik yaşayacağız. Komşularımızla işbirliği yapacağız” dedi.

KUTU: AMERİKA’DAN OLMA EMPERYALİZMDEN DOĞMA

Basın açıklamasının ardından maketten mezarlık yapan Vatan Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği heyeti Şirinyer NATO Karargahı önüne maket mezarlığını bıraktı. 

https://kuzeyinsesi.net Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 18.04.2024 07:46:47. #1.11

#ŞU AN BURADASINIZ: Vatan Partisi ve TGB Şirinyer NATO Karargahı Önünden Seslendi Son dakika Buca haberleri, Buca son dakika haber, Buca son dakika, son dakika Buca, Buca haber sayfamızda Buca haberleri okuyabilir, Buca son dakika haberleri ve güncel Buca gelişmelerini görebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Yerel Haberler