EN BÜYÜK PROJEMİZ “İNSAN”

CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Oğuzhan Özşahin, yerel seçimleri kazandıktan sonra gerçekleştireceği projelerini anlattı.

aliaga siyaset
EN BÜYÜK PROJEMİZ “İNSAN”

2024 Yerel Seçimleri’nde CHP’nin aday belirleme süreci sona doğru yaklaşırken, başkanlığın en güçlü isimlerinden Oğuzhan Özşahin de çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. Demokratik kitle örgütleri, esnaf ve vatandaş ziyaretleri ile halkın istek ve önerilerini daha somut şekilde tespit ettiğini belirten Özşahin “Teknik ekibimizle birlikte, belediye başkanı olduktan sonra yapılacaklara dair çıkardığımız yol haritasının ne kadar doğru olduğunu bu ziyaretlerle net bir şekilde gördük. Aliağa’da insanlar ‘insanca’ yaşamak istiyor ve bu nedenle bizim de en büyük projemiz insan olacak. Halkımız CHP belediyeciliğinde görmek istedikleri, özlemini duydukları Aliağa’ya kavuşacaklar” diye konuştu.

Bölgenin öncelikli sorununun ekonomi olduğunu ifade eden CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Oğuzhan Özşahin, bunun farkında olduklarını dile getirerek “Mevcut AKP iktidarının yanlış politikaları ve Aliağa Belediyesi’nin rantsal yönetim anlayışı halkımızı ekonomik cendereye sokmuştur. Bölgenin ekonomik anlamda en büyük ilçesi olmamıza rağmen, demir çeliğinden petrol rafinerisine Türkiye’nin en büyük işletmelerine sahip olmamıza rağmen buralarda dönen para ilçe ekonomisine kazandırılamamaktadır. Öncelikle çözmemiz gereken sorun budur. Bu çarkı tersine çevirip Aliağa esnafına nefes aldırmak, Aliağalılara istihdam konusunda pozitif ayrımcılık yaptırmak zorundayız. Aliağa’yı sadece para kazanılacak yer değil, yaşanılacak şehir olarak algılanması için bölgenin tüm kurum ve kuruluşları elbirliği içinde çalışmalı. Biz, Aliağa Belediyesi olarak bu göreve gönüllü lokomotif olacağız. İnsanlarımızın refahını ve yaşam kalitesini artırmak için ne gerekiyorsa hepsinde taşın altında bizim de elimiz olacak.” dedi.

Konut sıkıntısının had safhada yaşandığı ve insanların kira ödeyemez hale geldiğini söyleyen Özşahin “Aliağa çok hızlı büyüyen, nüfusu da ona göre artış gösteren bir ilçe. Yerleşik nüfusun yanı sıra bölgemize 6-7 ay gibi kısa süreli çalışmaya gelenlerin fazlalığı haliyle konut sıkıntısını da beraberinde getiriyor. Maalesef, 10 yıldır belediye başkanlığı görevini yürüten sayın Serkan Acar, tüm uyarılara rağmen bu konuda kalıcı bir çözüm için çaba sarfetmemiş, halkı kaderiyle baş başa bırakmıştır. İktidar partisinin belediye başkanı olarak çok kolay yapabileceği halde, bunca yıldır TOKİ eliyle toplu konut seferberliğini başlatamamış, TOKİ’nin başlattığı projede ise henüz hiçbir binayı teslim edememiştir. Bizlerin göreve gelir gelmez el atacağı öncelikli sorunlardan biri bu olacaktır. Belirlenecek kırsal alanlarda altyapı çalışmasını tamamladıktan sonra prefabrik veya konteyner evler ile düşük kira bedelleriyle halkımıza nefes aldıracağız. İkinci aşamada ise daha düzenli kentsel yaşamın sağlanacağı toplu konut projeleriyle seferberlik başlatacağız. Hem konut sorununu ortadan kaldıracak hem inşaat sektörünü canlandıracağız. İnşaat sektörü küçük ve orta ölçekli esnaf için de can damarıdır. Bu sayede camcısından marangozuna, elektrikçisinden tesisatçısına kadar her işletmeyi hareketlendireceğiz.” şeklinde konuştu.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın sürekli olarak park, bahçe ve yol düzenlemelerinin reklamını yaptığına, bunlarla övündüğüne dikkat çeken Oğuzhan Özşahin “Sayın Acar ya belediye başkanı olduğunu ya da belediye başkanının asli görevlerini bilmiyor. Kentin sosyal donatıları, temizlik, yol bakım çalışmaları, yapım ve düzenlemeleri zaten bir belediyenin yapması gereken işlerdir. Bunları “proje” olarak lanse etmek, halkın gözünü boyamaya çalışmaktan başka bir şey değildir. Seçim kampanyası boyunca bizden proje adı altında böyle vaatler duymayacaksınız. Nerede, hangisine ihtiyaç varsa yapmak boynumuzun borcudur, yapılır. Ancak, Aliağa’nın kentleşme anlamında ciddi sorunları vardır. Ben ve ekibim çiçekle asfaltla vakit geçirmek yerine bunlar üzerine kafa yoruyoruz. Altyapı, düzenli büyüme ve modern kent yapısına bürünme noktasında halkın parasını çar çur etmeden, en düşük maliyetle en büyük faydayı sağlayacak, akılcı projelerle ilk üç yılımızda Aliağa halkının koşulsuz memnuniyetini hedefliyoruz” dedi.

Aliağa’da anlaşılmaz bir korku ikliminin hüküm sürdüğünü de sözlerine ekleyen CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Oğuzhan Özşahin, “Geçtiğimiz 10 yıllık süreçte Aliağa Belediye Başkanı sayın Serkan Acar maalesef icraatlarından çok olumsuz eylemlerle gündeme gelmiştir. Yüzlerce insanı ekmeğinden etmiş, belediye işçisini tokatlamış, kendi meclis üyesini darp etmiş, esnafı küçüğünden büyüğüne haraca bağlamış, mafyatik bir yönetim tarzını benimsemiştir. Kendisi bir hukukçu olmasına rağmen yasa tanımaz bir tutumla ‘ben yaptım oldu’ zihniyetini Aliağa Belediyesi’nin her kademesinde hayata geçirmiştir. Halkın temsil noktası olan Belediye Meclisinde, halkın seçtiği üyelere rahatlıkla hakaret edebilmiş, aldığı cezalar ve devam eden davalar da kendisi için caydırıcı olmamıştır. Bu devran elbette böyle sürmeyecektir, adalet önünde bu güne kadar yaptığı her eylemin hesabını verecektir. Bizler, CHP belediyeciliğinde halkımızı iktidara getireceğiz. Halkın korkacağı bir tiran değil, halkın denetleyeceği başkan olacağız. Bu nedenle, en önemli projemiz ‘insan’dır. Gülen insanların güzel şehrini hep birlikte inşa edeceğiz.” dedi.

https://kuzeyinsesi.net Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 15.01.2025 16:13:39. #1.11

#ŞU AN BURADASINIZ: EN BÜYÜK PROJEMİZ “İNSAN” Son dakika Aliağa haberleri, Aliağa son dakika haber, Aliağa son dakika, son dakika Aliağa, Aliağa haber sayfamızda Aliağa haberleri okuyabilir, Aliağa son dakika haberleri ve güncel Aliağa gelişmelerini görebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Yerel Haberler