İzmir Masal Gecesi ve Anadolu Masalları Atölyeleri Büyük İlgi Görüyor

Anadolu Masalları Projesi İzmir Cumhuriyet Eğitim Müzesinde İzmir Masal Gecesi ve Anadolu Masalları Atölyeleri adı altında faaliyetlerine devam ediyor.

izmir kultur-sanat
İzmir Masal Gecesi ve Anadolu Masalları Atölyeleri Büyük İlgi Görüyor

Milli Eğitim Bakanlığı ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu iş birliğinde, milletin ortak değerlerinin ülkeye ait motiflerle nesilden nesillere aktarılması ve çocukların hayal güçlerinin geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen Anadolu Masalları Projesi İzmir Cumhuriyet Eğitim Müzesinde İzmir Masal Gecesi ve Anadolu Masalları Atölyeleri adı altında faaliyetlerine devam ediyor. 


Başladığı günden bu yana birçok etkinliğin gerçekleştirildiği " İzmir Masal Gecesi" ve "Anadolu Masalları Atölyeleri"nde şimdiye kadar; UNESCO Yaşayan İnsan Hazineleri Ödülü alan Âşık Ali Rıza Ezgi’nin katılımı ile Âşıklık Geleneği ele alındı, folklor gösterileri gerçekleştirildi, Türk Halk Müziği eserleri seslendirildi, Karagöz ve Hacivat sahnelendi ve beraberinde Anadolu Masalları anlatıldı.


Deprem felaketi sonrası İzmir'e nakil gelen öğrenciler için İzmir Cumhuriyet Eğitim Müzesine gezi düzenlendi ve müzede Anadolu Masalları Atölyesi gerçekleştirildi. Farklı ilçelerde konaklayan öğrencilerin düzenli olarak misafir edildiği İzmir Cumhuriyet Eğitim Müzesi'nde çocuklar Anadolu Masallarını dinliyor, oyunlar oynuyor ve bütünleştirilmiş etkinliklerle kendilerini ifade etme imkânı buluyor. Kütüphanelerin yaşayan yerlere dönüştürülmesi ve öğrencilerde kitap okuma farkındalığının kazandırılması amacıyla yapılan etkinliklerin bir yenisi de Kütüphaneler Haftası ile Anadolu Masallarını bir araya getirmek oldu. Bu kapsamda Masal Anlatıcılığı Eğitimini tamamlamış öğretmenler hafta boyunca tüm okul kütüphanelerinde ve ilçe halk kütüphanelerinde Anadolu Masallarını anlattı.


İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün gönüllük esasına dayalı olarak gerçekleştirdiği" İzmir Masal Gecesi ve Anadolu Masalları Atölyeleri"" yapılan planlamalar doğrultusunda İzmir Cumhuriyet Eğitim Müzesinde faaliyetlerine devam edecek.

https://kuzeyinsesi.net Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 18.04.2024 05:23:45. #1.11

#ŞU AN BURADASINIZ: İzmir Masal Gecesi ve Anadolu Masalları Atölyeleri Büyük İlgi Görüyor Son dakika izmir haberleri, izmir son dakika haber, izmir son dakika, son dakika izmir, izmir haber sayfamızda izmir haberleri okuyabilir, izmir son dakika haberleri ve güncel izmir gelişmelerini görebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Yerel Haberler